Het bedrijf van Lois Koster genaamd Koster aquatraining & dierfysiotherapie is gevestigd op het terrein van Manege Schakel. Het biedt verschillende diensten aan zoals: Aquatraining, dierfysiotherapie, high-power lasertherapie, dry-needling en (interne)revalidatie/trainingsvakantie. In de ruim opgezette praktijkruimte waar de aquatrainer gevestigd is. Kunnen paarden ook uitgebreid onderzocht en fysiotherapeutisch behandeld worden.

 

  • Aquatraining

Met de aquatrainer worden o.a. het uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie en mobiliteit verbeterd van het paard. De aquatrainer kan worden ingezet voor verschillende doeleinden en paarden zoals: een gezond (sport) paard in training, paarden met (verschillende) blessures of tijdens een revalidatie traject. Er wordt per paard een individueel behandelplan gemaakt op basis van de bevindingen die uit de intake zijn gekomen. Voor sportpaarden kan aquatraining zowel een doelgerichte als afwisselende training zijn. De tegendruk van het water stimuleert actiever gebruik van de achterhand waardoor het paard zijn buikspieren aanspant met als resultaat meer rug gebruik en schoudervrijheid.

 

  • Dierfysiotherapie

Dierfysiotherapie richt zich op het behandelen van blessures/klachten van het bewegingsapparaat maar ook op het optimaliseren van de belastbaarheid. Bepaalde klachten zoals peesblessures, artrose, rugklachten, zadelproblemen en andere aandoeningen kunnen ongemak, aanleuning of staking problemen bij een paard veroorzaken. Dierfysiotherapie kan helpen om ondersteuning te bieden bij deze klachten en hulp bieden bij het herstel van uw paard. Ook werken wij preventief om te voorkomen dat het paard gaat compenseren en klachten kan ontwikkelen.

 

  • High-powerlasertherapie

High-power lasertherapie is een aanvullende methode die wordt gebruikt in de dierfysiotherapie. De laser stimuleert het zelf herstellend vermogen en geeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. De zuurstoftoevoer en de bloedsomloop wordt versneld. Het wordt veel gebruikt bij klachten zoals: wondgenezing, pees, gewrichtsbanden en gewrichtsblessures, spierblessures, artrose & rug en nekklachten.

 

  • Dry-needling

Dry-needling is een aanvullende en effectieve methode voor de behandeling van (spier)pijnen, triggerpoints en spierknopen en gerelateerde klachten aan het bewegingsapparaat. Er wordt gebruik gemaakt van een “droge naald” die (spier)knopen als ware kan resetten. Dit resulteert zich in toename van beweeglijkheid en vermindert pijnklachten.

 

  • (Interne) Revalidatie

Bij Koster aquatraining & dierfysiotherapie is het ook mogelijk om een (intern) revalidatie traject of trainingsvakantie aan te gaan. Als uw paard een (langdurige) blessure heeft is het mogelijk om uw paard voor langere periode bij ons te stallen. Er wordt daarbij een behandelplan opgesteld en wordt daarbij gebruik gemaakt van de faciliteiten van manege de Schakel. Heeft uw paard geen blessure maar gaat u bijvoorbeeld op vakantie en u wilt u paard zorgeloos bij ons stallen en dat het tegelijkertijd getraind wordt is dat ook mogelijk.

Naast dat u bij ons op bezoek kunt komen. Kunnen wij ook bij u op locatie komen.

Wilt u meer informatie over de verschillende diensten of de (training) pakketten die wij aanbieden? Dan kunt u contact opnemen met Koster Aquatraining.

Tel: +31 619015095
E-mail: info@kosteraquatraining.nl

https://kosteraquatraining.nl/